SEO SPECIALIST
DRACHTEN

Voor mkb en zzp
Wordt online beter gevonden
Contact
content optimalisatie seo

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat betekent dat het gaat om het optimaliseren van je website voor zoekmachines. In Nederland wordt Google gebruikt als zoekmachine door bijna 100% van de mensen, dus als we het hebben over SEO, bedoelen we vaak optimalisatie voor Google. De afkorting ZMO (Zoekmachine Optimalisatie) wordt in Nederland nauwelijks gebruikt, hoewel het wel de letterlijke vertaling van SEO is.

Wat is SEO

Pagina optimalisatie

content optimalisatie seo

Als je je webpagina's en website wilt optimaliseren voor Google, is het belangrijk om relevante zoekwoorden te gebruiken. Dit betekent dat je zoekwoorden moet kiezen die gerelateerd zijn aan je producten of diensten en die mensen gebruiken om naar deze producten of diensten te zoeken. Door het zoekwoord te gebruiken in de header (H1), URL en afbeeldingen op je webpagina, laat je Google weten dat je webpagina relevant is voor dat zoekwoord. Het is ook nuttig om het zoekwoord een paar keer in de tekst te gebruiken, vooral aan het begin en aan het eind van de tekst, maar niet te vaak om te voorkomen dat Google je een penalty geeft.

Gebruik ook synoniemen voor je zoekwoorden. Dit kan helpen om je webpagina te laten ranken voor verschillende zoekwoorden en om het begrip van je doelgroep te vergroten. Google is slim genoeg om synoniemen te koppelen aan het originele zoekwoord, dus je kunt ook gevonden worden door mensen die naar synoniemen zoeken.

Vandaag nog hoger in de zoekresultaten?
Neem nu contact op.

Hoger in Google

Waarom zou je willen dat je hoger in Google staat? Omdat ongeveer 90% van het verkeer naar de top zoekresultaten gaat. Als je op pagina 2 staat, ben je praktisch onzichtbaar. Een hogere positie in Google betekent dus meer bezoekers op je website, wat kan leiden tot meer leads en omzet. Het is wel belangrijk om te realiseren dat het veel tijd en energie kost om een hoge positie in Google te behalen, maar eenmaal dat je die positie hebt verworven, is het relatief eenvoudig om die positie te behouden. Dit maakt SEO (Search Engine Optimization) een langetermijnstrategie en SEA (Search Engine Advertising) een kortetermijnstrategie.

Hoger in Google

SEO Teksten

Een van de belangrijkste manieren om je positie in Google te verbeteren, is door het gebruik van SEO-teksten. SEO-teksten zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor Google. Bij het schrijven van deze teksten houd je rekening met het zoekwoord waarvoor je gevonden wilt worden. Om de beste kans van slagen te hebben, is het aan te raden om zoekwoorden te gebruiken die vaak in combinatie met dat zoekwoord worden gebruikt, of die de betekenis van dat woord uitleggen. Bijvoorbeeld, als je wilt dat je webpagina gevonden wordt als mensen naar "bureaustoel" zoeken, kun je woorden gebruiken als "bureaustoel kopen", "kantoorstoel kopen" en "leren bureaustoel".

Je kunt deze aanvullende zoekwoorden vinden door het zoekwoord "bureaustoel" in te vullen in Google, maar nog niet op enter te drukken. Je krijgt dan vaakgebruikte suggesties. Een andere manier om aanvullende zoekwoorden te vinden, is door een zoekwoordenanalyse uit te voeren.

Hoe maak je sterke SEO content?

Naast SEO-teksten zijn afbeeldingen, video's en infographics ook belangrijke factoren om hoger in Google te komen. Dit wordt allemaal samen "content" genoemd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat al deze elementen elkaar versterken. Bijvoorbeeld, een infographic kan helpen om de informatie uit een tekst visueel te presenteren, terwijl een afbeelding een foto kan laten zien van het onderwerp waarover de tekst gaat.

Het is ook aan te raden om video's op een eigen YouTube-kanaal te plaatsen en daarvanaf te verwijzen op je webpagina. Zo kun je de video afspelen op je eigen website, maar staat hij toch op YouTube. Dit bespaart ruimte op je eigen website en geeft je bovendien een extra link naar een Google-product, wat waardevol kan zijn voor je positie in de zoekresultaten.

Vandaag nog hoger in de zoekresultaten?
Neem nu contact op.

Zoekwoord analyse

keyword en zoekwoord optimalisatie

Om voor SEO teksten een goede inhoud te vinden, is een zoekwoorden analyse een goede manier. Je gaat op zoek naar waar men naar zoekt en die termen verwerk je in jouw teksten. Voor deze analyse zijn ook hulpprogrammaatjes te gebruiken om een perfect zoekwoord te vinden, enkele voorbeelden zijn Google Keywoord Tool, Google Insights for Search, Twitter Search, Semrush of KWfinder. Het heeft weinig zin om een pagina te optimaliseren voor een zoekterm die nauwelijks wordt gebruikt door zoekende mensen. Wordt er aan de andere kant juist heel veel gezocht naar een bepaald woord dat relevant is voor jouw business, daar zou ik dan maar een webpagina voor maken. Optimaal, is om een webpagina te optimaliseren voor dat zoekwoord dat vaak wordt gezocht, maar waar weinig over wordt geschreven. Dan heb je goud in handen.

SEO specialist in Drachten

SEO is een vakgebied dat voortdurend verandert en vereist dat professionals op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en updates. Om dit te doen, is het noodzakelijk om regelmatig te leren en bij te blijven. Veel mensen kiezen ervoor om SEO diensten uit te besteden aan een professional die gespecialiseerd is in SEO en die de tijd en middelen heeft om zich te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Door het uitbesteden van SEO aan een specialist, kun je ervoor zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines, wat kan helpen om het aantal bezoekers naar je website te verhogen.

Ben jij op zoek naar een SEO Specialist in Drachten en omgeving. Wellicht kan ik iets voor jou betekenen en neem daarom nu contact op via het formulier op deze pagina of bel mij voor een vrijblijvend advies. 

Vragen of advies over SEO of SEA?

Wil jij hulp of advies zodat jouw product of jouw dienst beter vindbaar is in de zoekresultaten?

Vul dan het contactformulier in en stuur mij een bericht. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Subscription Form
  • Ads
  • Data
    Studio
  • Google ADS-A
    Google
    Ads
  • Search Console