Wat is
Google Ads

Voor mkb en zzp
Wordt online beter gevonden
Contact
Women chart

Google Ads, wat kun je ermee?

Google Ads (voorheen bekend als Google Adwords) is een online advertentieplatform gemaakt door Google waarmee je met pay-per-click (PPC) advertentiecampagnes kan maken en beheren. Met Google Ads kan je potentiële klanten bereiken via display-advertenties, tekst-advertenties, video-advertenties en shopping-advertenties. Het belangrijkste doel van PPC-advertenties is om verkeer van een specifieke doelgroep naar een website of bestemmingspagina te leiden voor leadgeneratie, verkoop en conversie.

De verschillende onderdelen van Google Ads en hoe ze samenwerken

Google Ads bestaat uit verschillende onderdelen o.a.: Google Search, Google Display en Google Shopping. Elk onderdeel werkt samen om de juiste mensen met de juiste boodschap op het juiste moment te bereiken.

Google Search helpt je potentiële klanten te targeten die actief op zoek zijn naar relevante producten of services, terwijl Google Display je helpt visueel aantrekkelijke advertenties te maken die op websites of apps kunnen worden geplaatst. Ten slotte stelt Google Shopping je in staat product vermeldingen te maken die in zoekresultaten verschijnen wanneer iemand naar een product zoekt.

De voordelen van een Google-Ads Campagne

Bovenaan de zoekresultaten: Google Ads stelt je in staat om bovenaan de zoekresultaten van zoekmachines te staan, wat de zichtbaarheid vergroot en tot meer websiteverkeer leidt.

Direct resultaat: Google Ads biedt een direct resultaat, omdat het hen de mogelijkheid biedt specifieke doelgroepen te targeten en campagnes in realtime te volgen.

Specifieke doelgroepen: Google Ads kan worden gebruikt om specifieke doelgroepen te targeten op basis van hun interesses, locatie en andere factoren. Dit helpt om investeringsrendement te maximaliseren.

Resultaten zijn meetbaar: met Google Ads kun je het succes van campagnes in realtime meten. waardoor weloverwogen beslissingen genomen kunnen worden en je datagestuurde marketingstrategieën kan uitvoeren.

Het opzetten van een Google-Ads campagne

Het opzetten van een succesvolle Google Ads-campagne is voor veel mensen een complexe aangelegenheid. Het vereist kennis van het platform, begrip van de doelgroep en expertise in het opzetten van een effectieve advertentiecampagne. Of je er nu voor kiest om uw eigen Google Ads-campagne op te zetten of deze aan mij uit te besteden, er zijn bepaalde stappen die genomen moeten worden om succes te garanderen. Het is van belang om de voor- en nadelen van beide opties naast elkaar te zetten zodat je kunt zien wat het beste is voor jouw bedrijf.

Zelf beheren of uitbesteden, de voor- en nadelen

Het is een om te beslissen of je jouw eigen advertentiecampagne wilt opzetten of deze wilt uitbesteden aan een online marketeer. Welke strategie geeft het beste rendement op jouw investering en helpt jouw je doelen te bereiken.

Door je eigen advertentiecampagne te beheren, bespaar je jouwzelf de kosten en het gedoe van outsourcing en krijg je meer ervaring en inzicht in het Google advertentiesysteem. Aan de andere kant kan je, door de expertise uit handen geven, jezelf meer concentreren op andere cruciale aspecten van jouw bedrijf.

Wat kost een Google Ads campagne

De kosten van een Google Ads-campagne kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals je budget, doelstellingen, branche, zoekwoorden en de concurrentie op deze zoekwoorden. Er zijn twee betaalmogelijkheden: het betaalde bedrag per klik (CPC) en het betaalde bedrag per duizend impressies (CPM). Bij CPC betaal je alleen als iemand op je advertentie klikt, terwijl bij CPM je betaalt voor elke duizend keer dat je advertentie wordt weergegeven. Het CPC of CPM van een zoekwoord kan laag of hoog zijn, afhankelijk van de vraag en het aanbod. Het is daarom moeilijk om een algemeen antwoord te geven op de kosten van een Google Ads-campagne. Het is aanbevolen om je budget en doelstellingen goed te overwegen voordat je een campagne start.

Met Google Ads heb je de mogelijkheid om je budget en advertentiekosten te beheren. Je kunt je budget vooraf instellen, zodat je zeker weet dat je niet te veel uitgeeft. Het is wel belangrijk om je budget zo efficiënt mogelijk te gebruiken door slimme biedstrategieën te hanteren en je campagnes regelmatig te monitoren en te verbeteren. Zo kun je ervoor zorgen dat je het meeste rendement haalt uit je Google Ads-campagne.

Wat kost google ads
Google search

Search advertenties

Adverteren boven de organische zoekresultaten in Google met tekst-advertenties is een effectieve manier om snel zichtbaarheid te verkrijgen bij jouw doelgroep. Dit is een goede optie om jouw product of dienst snel en direct te promoten.

Google display

Display advertenties

Adverteren in het displaynetwerk van Google is de beste manier om online branding te versterken of om remarketing te gebruiken. Perfect om naamsbekendheid te vergroten of gericht reclame te maken bij mensen die jouw site hebben bezocht.

Google shopping

Shopping advertenties

Adverteren in Google Shopping geeft jou de mogelijkheid om je producten te presenteren aan consumenten die specifiek, of naar verwante producten zoeken. Dit doormiddel van tekst, afbeeldingen of video.

Vragen of advies over SEO of SEA?

Wil jij hulp of advies zodat jouw product of jouw dienst beter vindbaar is in de zoekresultaten?

Vul dan het contactformulier in en stuur mij een bericht. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

  • Ads
  • Data
    Studio
  • Google ADS-A
    Google
    Ads
  • Search Console
apartmentenvelopeeyecartsmartphonemagnifier