CUSTOMER
JOURNEY

VOOR LEADGENERATIE
NEEM NU CONTACT OP

Customer Journey - See, think, do, care

De customer journey in Google Ads is de reis die een klant aflegt van het eerste moment dat hij of zij naar een product of dienst zoekt tot het moment dat hij of zij een aankoop doet of een andere conversie behaalt.

Bij het opzetten van een Google Ads-campagne is het belangrijk om de customer journey in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je de juiste boodschap aan de juiste mensen op het juiste moment laat zien. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je verschillende advertenties laat zien aan mensen die nog in de oriëntatiefase zitten (die nog geen specifieke producten of diensten hebben gezocht) en andere advertenties aan mensen die al in de overwegingsfase zitten (die specifieke producten of diensten hebben gezocht).

Door gebruik te maken van verschillende onderdelen zoals: Displaycampagnes of Zoekwoord advertenties kan je jouw doelgroep op verschillende manieren aanspreken en betrekken.

Een typische Customer Journey Campagne bestaat uit verschillende stappen dus laten we er een type uitlichten. En dan in dit geval de "See, Think, Do, Care" variant.

Customer Journey map

Hoe creëer je een customer Journey

Het bepalen van de customer journey is het proces waarbij je in kaart brengt hoe een klant zich door het aankoopproces beweegt, van het moment dat hij of zij voor het eerst van je merk of product hoort, tot het moment dat hij of zij een aankoop doet of een andere gewenste actie uitvoert.

Om de customer journey te bepalen, kun je onderzoek doen naar de verschillende stappen die een klant doorloopt voordat hij of zij een aankoop doet. Dit kan bijvoorbeeld door middel van online vragenlijsten, interviews met klanten of het bijhouden van websitegegevens en aankoopgeschiedenis.

Het is belangrijk om de customer journey te bepalen omdat dit je kan helpen om de aankoopprocessen van je klanten beter te begrijpen en hierop in te spelen. Zo kun je bijvoorbeeld specifieke marketingcampagnes opzetten die gericht zijn op bepaalde stappen in de customer journey, of je website aanpassen zodat deze beter aansluit op de behoeften van de klant op verschillende momenten in het aankoopproces.

Vandaag nog hoger in de zoekresultaten?
Neem nu contact op.

Bij het bepalen van de customer journey is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

 1. Het aanbod: Wat bied je aan en wat zijn de belangrijkste kenmerken van je producten of diensten?

 2. De doelgroep: Wie is je doelgroep en wat zijn hun behoeften en motivaties?

 3. De touchpoints: Op welke momenten komt de klant in contact met je merk of product, bijvoorbeeld via social media, e-mail, of fysieke winkels?

 4. Het aankoopproces: Welke stappen doorloopt een klant voordat hij of zij een aankoop doet? Dit kan bijvoorbeeld het vergelijken van producten, het lezen van reviews, of het raadplegen van familie en vrienden zijn.

 5. De obstakels: Welke belemmeringen kan een klant ervaren tijdens het aankoopproces en hoe kun je deze wegnemen? Dit kan bijvoorbeeld het gebrek aan vertrouwen zijn, of het ontbreken van voldoende informatie.

 6. De aankoop: Wanneer en hoe maakt een klant een aankoop, en wat zijn de belangrijkste factoren die hierbij een rol spelen?

 7. De na-aankoop: Wat gebeurt er na de aankoop en hoe kun je de klanttevredenheid verhogen? Dit kan bijvoorbeeld het aanbieden van goede aftersales-service zijn, of het aanbieden van kortingen voor toekomstige aankopen.

Het is belangrijk om deze punten te overwegen om een compleet beeld te krijgen van het aankoopproces van je klanten en om hierop in te spelen.

Vandaag nog hoger in de zoekresultaten?
Neem nu contact op.

See Fase

Deze fase is puur gericht op attentiewaarde. Dus de daadwerkelijke conversie is hier nog niet van groot belang. Het type campagne dat hier het meest voor wordt gebruikt is de "Display campagne"
Hiermee maak je het publiek er op attent dat jouw product of dienst bestaat zodat je sneller in het oog springt als een klant op zoek is naar dit product.
Met een "Display Campagne" adverteer je op partnersites van Google op het "Google Display Network (GDN)". Kanalen die ook tot het GDN behoort zijn bijvoorbeeld Youtube of NU.nl

Het is makkelijk om hier een groot publiek mee te bereiken omdat hier met grote volumes wordt gewerkt. Veelal worden deze advertenties middels een vast bedrag per 1000 vertoningen afgerekend via het CPM principe (Cost per Mil).

Think Fase

Hebben mensen jou site al eens bezocht, dan zijn ze op de hoogte van je product en hebben zich verdiept in de materie. Deze groep kan je opnieuw aanspreken door middel van remarketing. Dit is een techniek waar je d.m.v. verzamelde klantgegevens doelgroepen maakt. Deze doelgroepen ga je advertenties presenteren waarin mensen worden aangemoedigd om nogmaals naar jouw site te komen. Deze advertenties zullen je vast niet vreemd voorkomen.

belangrijk bij dit soort advertenties is dat je de klant niet gaat irriteren door ze te vaak te benaderen. Dus enige subtiliteit is hierbij vereist

Do Fase

Dit is de meest belangrijk fase want hier wordt de conversie gemaakt. Voor de do-fase worden vaak tekstadvertenties gebruikt. Dit zijn de advertenties die je vaak bovenaan de zoekresultaten of helemaal onder aan de zoekresultaten ziet staan. Deze kun je heel gericht afstemmen op bepaalde zoektermen dus perfect voor het binnenslepen van een lead, offerteaanvraag of een contactmoment.

Voor shops wordt hier vaak gebruik gemaakt van Google Shopping. Dit zijn de producten die je vaak ziet helemaal bovenaan de zoekpagina. Deze producten kan je aanklikken waardor je rechtstreeks naar de productpagina van de betreffende webshop wordt doorverwezen.

Care Fase

Deze fase is ook cruciaal want hierin probeer je de klant vast te houden en aan te zetten tot een herhalingsaankoop. Denk hierbij aan remarketing of een e-mailcampagne. Je zou de klant een aankoop korting kunnen aanbieden.

Campagne zonder onderhoud

Heb je enkel hulp nodig bij het opzetten van je campagne en wil je het onderhoud zelf doen? Geen probleem, voor €300,- zet ik alles voor je klaar en krijg je het volledige pakket, maar dan zonder maandelijkse onderhoudskosten. Kom je er even niet uit? Dan kan ik je altijd helpen, mijn tarief is €65,- per uur.

Vragen of advies over SEO of SEA?

Wil jij hulp of advies zodat jouw product of jouw dienst beter vindbaar is in de zoekresultaten?

Vul dan het contactformulier in en stuur mij een bericht. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Subscription Form
 • Ads
 • Data
  Studio
 • Google ADS-A
  Google
  Ads
 • Search Console