Zoekmachine Marketing

Website hoger in Google Zoekresultaten

Zoekmachines worden gebruikt om online producten, diensten en informatie op te zoeken.
Maar de zoekmachines kunnen ook voor marketingdoeleinden worden gebruikt.
Het is een zeer effectieve manier om de juiste doelgroep op het juiste moment te bereiken. Deze manier van marketing noemt men SEA. Door slim SEA en SEO te combineren is goed voor naamsbekendheid en heb je een krachtig middel in handen.

Dat betekent: Meer Websitebezoeken, Meer Leads en Meer Klanten!

Wat is zoekmachine marketing

Zoekmachinemarketing is promotie van producten of diensten in zoekmachines zoals Google, bing of Yahoo. Als je een zoekopdracht uitvoert via een zoekmachine dan zie je bovenaan de pagina vaak enkele resultaten waarbij een labeltje “Advertentie” staat.
Het voordeel hiervan is dat je dit al kunt bereiken zonder een langdurig SEO-traject te hebben gevolgd. Het enige wat je nodig hebt is een tekst-advertentie en een relevante landingspagina.

Waarom zoekmachine marketing inzetten?

Adverteren heeft zich verplaatst van het offline (kranten en folders) naar het online domein. Want iedereen heeft toegang tot het internet en maakt hierdoor dagelijks gebruik van zoekopdrachten.
Om hier gebruik van te maken is het van belang om als bedrijf of dienstverlener als eerste in beeld te komen bij een zoekopdrachten Maar dit is helaas niet altijd mogelijk omdat grote bedrijven met uitgebreide sites vaak domineren.
Om toch nog bovenaan te verschijnen kun je via Google Ads posities bemachtigen waardoor je wel bovenaan de pagina’s kan komen te staan. Dit gaat via een PPC (pay per click) principe.

Lees hier meer over Google Ads

Het Verschil Tussen SEO en SEA

SEO SEA

SEO - Search engine optimization

Door je site te optimaliseren voor zoekmachines kan je hoger scoren in de zoekresultaten. Dit is een proces waarmee je niet over één nacht ijs gaat. 

Je optimaliseert je site zodat zoekmachines deze makkelijk kunnen crawlen (lezen). En door strategisch gebruik van keywords in je tekst en headings weten zoekmachines bij welke opdrachten ze jou page in de zoekresultaten moeten laten zien.

SEA- Search engine Advertising

SEA is niet een long-term verhaal zoals SEO. Als je betaald adverteerd heb je direct een positie in de zoekresultaten. Dit gaat aan de hand van een veiling waarop posities wordt geboden.

Wil je helemaal bovenaan staan, dan betaal je een meer. Maar je kunt er ook voor kiezen voor plaats 12 of 3 of zelfs onder de vouw.

En natuurlijk heb je controle over wat je uitgeeft. Kortom, je bepaalt vooraf je budget en kiest wat je per klik wilt uitgeven.
Klokhuislaan 6 
9201je Drachten
0654 34 56 66
info@manuelhoven.nl
apartment